www.what2do.co.il

האם החייב יקבל צו הפטר לאחר שש שנות הליך של פשיטת רגל?

דרגו את המאמר

האם החייב יקבל צו הפטר לאחר שש שנות הליך של פשיטת רגל?

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו דן בבקשתו של חייב למתן צו הפטר, שיאפשר לו לסיים את הליכי פשיטת הרגל ולמחוק את חובותיו לנושים.

בשנת 2006 נפתח הליך פשיטת רגל לחייב שנקלע לקשיים כלכליים וצבר חובות כבדים, במהלך ההליך ניתן צו לכינוס נכסים ועורך דין מונה למנהל מיוחד על נכסיו. בהמשך החייב הוכרז כפושט רגל והמנהל מונה כנאמן לנכסיו.

 

במסגרת ההליך הוגשו נגד החייב שלוש תביעות: האחת, של בנק איגוד לישראל בסך של 376,629 שקל, שאושרה על ידי הנאמן. השנייה, של עיזבון מנוח בסך 554,661 שקל שאושרה גם היא. ותביעה השלישית בסך 75,000 שקל, שאושרה לאחר הגשת ערעורו של הנושה.

 

משפחתו של החייב תסייע לו לגייס סכום בסך 200,000 שקל

 

החייב הינו אדם מבוגר, המתגורר כיום ביחידת דיור בדרום הארץ, אין ברשותו נכסים, והוא מתפרנס מהכנסה מצומצמת ודלה. במסגרת בקשת ההפטר החייב הציע לשלם לקופת הכינוס, בעזרת סיוע של בני משפחתו, סכום של 170,000 שקל, בנוסף לסכום המצוי בקופה בגובה 30,000 שקל, אשר ממנו ישולמו הוצאות ההליך ודיבידנד לנושים, בשיעור של 20% ברוטו מסך כל החוב.

 

שני הנושים הראשונים תמכו בבקשת ההפטר, בעוד שהנושה השלישי התנגד לבקשה בטענה כי החייב הוליך שולל את נושיו, מאחר והוא הבריח את רכושו ומסתיר מהם נכסים המצויים ברשותו, כמו כן טען כי הדיבידנד שיחולק על פי ההפטר הוא סכום זעום ביחס לגובה החוב וכי נפל פגם בהתנהלותו של הנאמן, מכיוון שלדעתו הוא מעוניין לסיים את ההליך ופועל בקנוניה עם החייב.

 

הנאמן בדק את טענת הנושה בנוגע להסתרת נכסים וקבע כי אין בה ממש וכי דירת הנופש בה מתגורר כיום החייב, היא בבעלות בני משפחתו של החייב, שאפשרו לו להשתמש ביחידה עד שיימצא פתרון אחר למגורים.

 

בית המשפט נדרש לאזן בין יכולתו של החייב לבין זכותם של הנושים

 

לצורך מתן צו הפטר, המוחק את חובותיו של החייב ומאפשר לו לפתוח דף חדש בחייו ולעמוד על רגליו מהבחינה הכלכלית, נדרש בית המשפט לשקול את התנהגותו של החייב במשך כל תקופת פשיטת הרגל, את שיתוף הפעולה של החייב עם כונס הנכסים הראשי ועם הנאמן, את התועלת שתבוא לנושים בעקבות המשך הליכי פשיטת הרגל ואת הפגיעה הצפויה בזכות הקניין של הנושים.

 

בית המשפט בחן את המקרה ולאחר ששמע את טענות הצדדים, הגיע לכלל מסקנה כי יש לקבל את הבקשה למתן צו הפטר. בית המשפט קבע כי תקופה בת שש שנים, הינה תקופה הממושכת דיה בכדי לסיים את הליך פשיטת הרגל, הוא התייחס לגילו המבוגר של החייב ולהעדר יכולת וכישורים שיובילו להעשרת קופת פשיטת הרגל בעתיד. כמו כן, התחשב בית המשפט בתמיכתם של כונס הנכסים, הנאמן ורוב הנושים בבקשה, שהינם הנושים העיקריים, וקבע כי הדיבידנד בשיעור 20% שיחולק לנושים הוא שיעור מקובל וסביר בהליכי פשיטת רגל.

 

החייב יקבל צו הפטר שימחק את חובותיו

 

בית המשפט הורה על מתן צו הפטר מותנה לחייב שיהפוך לחלוט, לאחר שיפקיד בקופת פשיטת הרגל 170,000 שקל, בנוסף לסכום של 30,000 שקל המצוי בקופה. כמו כן, בית המשפט לא חייב בהוצאות ההליך, בכדי לא להכביד על בני משפחתו של החייב, המסייעים לו לגייס את הסכום.

 

פש"ר 2257-06 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

חדלות פרעון בפשיטת רגל לפי הרפורמה החדשה

דיני חדלות פרעון מסדירים את המצב שבו חייב אינו יכול לפרוע את חובו ונחשב לחדל פרעון, ואינו יכול לשלם לנושים את מלוא סכום החוב. פשיטת רגל היא הליך חדלות הפירעון החל על יחידים 

הגשת דוחות תקופתיים במסגרת פשיטת רגל

חייב בפשיטת רגל נדרש למסור אחת לחודשיים דוח על מצבו הכלכלי. אי הגשת דוחות מלאים המפרטים את הכנסותיו והוצאותיו של החייב עלול לגרום לביטול הליך פשיטת הרגל.  

מהם חובות אבודים בפשיטת רגל?

האפשרות לבקש מרשויות המסים הכרה בחובות אבודים ולקבל החזרי מס עומדת בפני נושים שאינם מצליחים לגבות כספים המגיעים להם, וככל הנראה גם לא יצליחו לפרוע את החוב בעתיד.  

חוסר תום לב לאחר מתן צו כינוס

הסתרת מידע, מסירת פרטים שקריים ואי גילוי פרטים לכונס הנכסים הרשמי מהווים התנהגות חסרת תום לב מצד החייב, אשר עלולה לגרום לאי מתן הפטר ולהפסקת הליך פשיטת רגל.  

פשיטת רגל בהליכי גירושין

איום בהליכי פשיטת רגל הוא אסטרטגיה מוכרת בהליכי גירושין, ופעמים קרובות ההליך מנוצל לצורך השלכה על חלוקת הרכוש בין הצדדים באמצעות הברחת נכסים וחיוב בתשלום מזונות. 

הגבלות לאחר מתן צו הפטר: כיצד להסיר מגבלות בסוף הליך פשיטת רגל?

צו הפטר מוחק את החובות שיש לחייב בפשיטת רגל, ומסיר כל מגבלה שחלה עליו, כמו למשל פתיחת חשבון בנק, הקלות מול רשויות וביטול צו עיכוב יציאה מהארץ.  

מהם חובות בפשיטת רגל שאינם ברי הפטר?

צו הפטר פוטר חייב בפשיטת רגל מחובותיו, מלבד חובות שאינם ברי הפטר, הכוללים חובות בשל קנסות, חובות שנוצרו במרמה וחוב מזונות. 

הפטר לאלתר בפשיטת רגל

הפטר לאלתר ניתן במקרים חריגים מיד לאחר ההכרזה על פשיטת רגל, כאשר לחייב אין כל נכסים למימוש חובותיו והוא נטול כושר השתכרות בהווה ובעתיד, בשל מצב בריאותי קשה או גיל מתקדם. 

פשיטת רגל שניה: מתי ניתן להגיש בקשת פשיטת רגל נוספת?

חייב שהוכרז כפושט רגל על פי בקשתו וקיבל הפטר, אינו רשאי להגיש בקשה נוספת לפשיטת רגל, אלא רק לאחר שחלפו חמש שנים מיום מתן ההפטר.  

תביעת חוב מזונות בפשיטת רגל

תביעת חוב מזונות מוגשת עם שאר תביעות החוב של הנושים, אולם חוב מזונות הוא חוב בדין קדימה, אשר זוכה לעדיפות על פני חובות אחרים.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.