התנגדות חייב לפשיטת רגל
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 2 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
חייב שקיבל התראה לפשיטת רגל, רשאי להגיש את התנגדותו לבית המשפט תוך שבעה ימים מיום שנמסרה ההתראה. כמו כן, החייב יכול להגיש התנגדות לבקשת פשיטת רגל לאחר שהגיש הנושה בקשה לפשיטת רגל ולמתן צו כינוס.
נושה שעומד בתנאים רשאי בנסיבות מסוימות להגיש לבית המשפט בקשה לפתיחת הליכי פשיטת רגל נגד חייב בגין חובות שלא שולמו. ברוב המקרים הליכים שננקטים על ידי נושה, נפתחים בבקשה מבית המשפט להמציא לחייב התראת פשיטת רגל.
התראת פשיטת רגל היא הליך המזהיר את החייב ומאפשר לו לפעול לפני שמוגשת נגדו בקשת פשיטת רגל. בהתראה נדרש החייב לשלם את החוב או לתת ערובה, או להתפשר על סכום החוב בהסכמת הנושה או בית המשפט.
החייב נדרש להגיש התנגדות להתראה או למלא אחר הדרישות שבה בתוך שבעה ימים ממועד קבלתה. אי מילוי הדרישות שבהתראה או אי הגשת התנגדות, מהווה מעשה פשיטת רגל שבגינו הנושה יכול להגיש בקשת פשיטת רגל נגד החייב.
הגשת התנגדות להתראת פשיטת רגל בתוך שבעה ימים
חייב שנמסרה לו התראה ומעוניין להתנגד לה, רשאי להגיש התנגדות לבית המשפט המחוזי שאליו הוגשה התראת פשיטת הרגל. את ההתנגדות להתראת פשיטת רגל יש להגיש בתוך שבעה ימים מיום שנמסרה לידיו, גם אם בהתראה ננקב מועד אחר. את ההתנגדות יש להגיש על גבי טופס התנגדות להתראת פשיטת רגל בצירוף תצהיר החייב.
במקרה שהחייב חולק על הסכום שמצוין בהתראה, אך לא חולק על עצם קיום החוב, עליו להודיע על כך לנושה או למלא אחר דרישות ההתראה ביחס לסכום החוב הנכון. אם החייב פרע את החוב עליו לתאר בתצהיר את אופן סילוק החוב ולצרף את ההוכחות המתאימות לכך.
חייב שיש לו תביעה שכנגד נגד הנושה, או תביעת קיזוז או דרישה שכנגד, השווים לסכום החוב שבהתראה, רשאי להגיש התנגדות להתראה אם לא היה באפשרותו להעלות את טענת התביעה שכנגד, הקיזוז או הדרישה שכנגד במסגרת ההליך שבו נקבע החוב.
אם החייב לא פרע את חובו ולא הגיש התנגדות להתראה תוך פרק הזמן הנקוב בהתראה, או שהתנגדותו נדחתה והחייב לא פרע את החוב, יתקיים מעשה פשיטת הרגל המהווה עילה להגשת בקשת פשיטת רגל נגד החייב.
הגשת התנגדות לבקשה שהוגשה על ידי הנושה
לחייב יש זכות להגיש התנגדות לבקשת פשיטת רגל. אי הגשת התנגדות עשוי להביא להוצאת צו כינוס נכסים לנכסי החייב והטלת חובות ומגבלות במסגרת הליך פשיטת רגל. חייב שהוגשה נגדו בקשת פשיטת רגל ומעוניין להתנגד לה, יכול להגיש התנגדות מנומקת לבית המשפט המחוזי שאליו הוגשה בקשת פשיטת הרגל.
החייב רשאי לערער על החלטת בית המשפט בגין דחיית התנגדותו והוראה על מתן צו כינוס נכסים בתוך 45 ימים ממועד הדיון בבקשת הנושה למתן צו כינוס נכסים. את הערעור יש להגיש לבית המשפט העליון. כדי לעכב את ביצוע צו הכינוס, החייב נדרש לבקש להורות על עיכוב ביצוע מבית המשפט המחוזי לפני הגשת הערעור, או לבקש לעכב את ההליכים מבית המשפט העליון לצד הגשת הערעור.