האם יש להגדיל את גובה דמי מזונות של חייב בפשיטת רגל?
דרגו את המאמר |
|
גרושתו של חייב המצוי בהליכי פשיטת רגל, פנתה אל בית המשפט המחוזי מרכז לוד והגישה בקשה להגדלת קצבת מזונות עבור תשעת ילדיהם בסך של 7000 שקלים לחודש. בנוסף ביקשה להעביר לידיה את כספי פיצויי הפיטורין הצבורים לטובתו בחברת הביטוח, על חשבון חוב מזונות שלא הוסדר.
החייב אשר שימש בעברו כנהג אגד השתכר בסך של 12,000 שקלים. בסוף שנת 2014, ניתן צו כינוס על נכסיו וכיום הוא משתכר, לטענתו בסך של 5000 שקלים לחודש, ובנוסף נדרש לשלם מדי חודש לנושיו סך של 300 שקלים לפי צו תשלומים בהליך הנוכחי.
שלושה מתוך תשעת ילדיו של החייב יהיו בקרוב בגירים
חודשים ספורים לפני צו הכינוס, ניתן פסק דין של בית המשפט לענייני משפחה באשדוד, אשר קבע את חיובו של החייב במזונות ילדיו, בגובה של 6,010 שקלים, עבור תשעת הילדים. מאז שניתן פסק הדין הבן הבכור בגר והוא כיום משרת בצבא, וגם שני ילדים נוספים בקרוב לא יהיו קטינים.
הגרושה לא פרטה את פרטי השתכרותה, אך מהחלטת בית משפט לענייני משפחה, ניתן ללמוד כי השתכרותה החודשית מגיעה לסך של 12,000 שקלים, והיא מקבלת קצבה בשיעור של 2,400 שקלים.
האשה ביקשה להסדיר את חוב המזונות מכספי הפיצויים
האשה עתרה להגדיל את סכום המזונות, בסך של 7,000 שקלים לחודש. ובנוסף ביקשה לעקל את כספי פיצויי הפיטורין הצבורים לטובתו, חרף העובדה שמדובר בכספים שאינם ניתנים לעיקול ונוכח הליכי פשיטת רגל, מקומם בקופת ההליך.
המנהל המיוחד טען כי טרם חקר את הכנסותיו והוצאותיו של החייב, אולם סבר כי יש להעמיד את חיובו של החייב במזונות ילדיו הקטינים על 5,500 שקלים בחודש, ולהפחית בהתאם את גובה הסכום ככל שהקטינים יתבגרו.
לבית המשפט לא היה ברור כיצד סבר הנאמן שהחייב יוכל לעמוד בסך הנדרש, אם לטענתו הוא משתכר בעבודתו הנוכחית רק 5,000 שקלים ואף מחויב לעמוד בצו תשלומים. עוד קבע כי על פי פקודת פשיטת רגל, יש למצוא את נקודת האיזון הראויה בין האינטרסים של הזכאי למזונות, של הנושים ושל החייב עצמו. ולנוכח האיזון הנדרש ייתכן שהסכום הנפסק יהיה נמוך משמעותית מהסכום שנקבע על ידי הערכאה הקודמת, אשר קבעה את המזונות בבית משפט לענייני משפחה.
בית המשפט קבע כי יש לדחות את בקשת הגרושה ואף להפחית את גובה המזונות
לאחר עיון בבקשת האשה ובתגובות החייב והנאמן, ובהתחשב בהכנסות הצדדים, צרכי הקטינים וחובותיו של החייב כלפי נושיו, קבע בית המשפט כי שיעור המזונות יעמוד בסך של 3,000 שקלים לחודש.
עוד קבע כי את חוב המזונות ישלם החייב בתשלומים חודשיים שווים של 400 שקלים בחודש, אשר יצטרפו לתשלום השוטף. מאחר שטרם הובהר שיעור דמי הפיצויים צבורים לטובת החייב, קבע כי אין מקום להורות בשלב זה על העברת פיצויי הפיטורין על חשבון המזונות.
פש"ר 11465-11-14