www.what2do.co.il

האם בית המשפט יקבל בקשה להכרזת פשיטת רגל של חייב שהורשע בעבירות מין חמורות?

דרגו את המאמר

האם בית המשפט יקבל בקשה להכרזת פשיטת רגל של חייב שהורשע בעבירות מין חמורות?

החייב, יליד 1956, אשר הורשע בעבירות מין חמורות כלפי בתו הקטינה פנה לבית המשפט המחוזי בחיפה והגיש בקשה להכרזתו כפושט רגל, כאשר החוב העיקרי שלו הוא פיצויי נזיקין שהוא חב לבתו בגין מעשיו.

 

בחודש ספטמבר 2012, ניתן צו כינוס לנכסי החייב, גרוש ואב לארבעה, עקב חובות לארבעה נושים בסך כולל של 660,000 שקלים, והושת עליו צו תשלומים בתשלום חודשי בסך 1,500 שקלים. תביעת החוב העיקרית בסך של 560,000 שקלים הוגשה על ידי בתו של החייב, עקב מעשים מגונים שביצע בה בעודה קטינה.

 

הבת טענה כי יש לבטל את צו הכינוס עקב מעשיו החמורים של אביה

 

בתו של החייב התנגדה לבקשה לפשיטת רגל, וטענה כי יש לבטל את צו הכינוס, מאחר והחובות נצברו שלא בתום לב, ומקור החוב נובע ממעשים פליליים חמורים שביצע.

 

החייב לא הכחיש את אופן יצירת החוב, אך טען כי בקשתו לפשיטת רגל הוגשה בתום לב, מאחר ונוכח מצבו הכלכלי לא הצליח לעמוד בכל התשלומים, גם לאחר מכירת דירתו וקבלת פיצויי פיטורין ממקום עבודתו הקודם.

 

החייב הוסיף כי חלפו עשרים שנה מאז שביצע את המעשים הפליליים המיוחסים לו, והוא שילם את חובו לחברה בריצוי מאסר בפועל במשך שלוש שנים וחצי, ואף שילם לבתו פיצויים בסך של כמחצית החוב במסגרת תיק הוצאה לפועל.

 

המנהל המיוחד ציין כי החייב מתנהל בהליך פשיטת רגל בתום לב, אולם סבר כי יש לקבל את בקשת בתו ולבטל את צו הכינוס, מאחר שסיבת הסתבכותו הכלכלית נעוצה בחובו לבתו עקב ביצוע מעשים פליליים חמורים. כונס הנכסים הצטרף לעמדת המנהל המיוחד.

 

המנהל המיוחד טען כי החייב אינו מדווח על כל ההוצאות שלו

 

בעקבות התסקיר המשלים המנהל המיוחד חזר בו, וסבר כי החייב אינו מתנהל בתום לב. המנהל המיוחד טען כי החייב שעבר להתגורר עם אמו בת ה- 78, אינו מדווח על הוצאות שונות, ואף בחר שלא לדווח על הכנסות בת זוגו לשעבר, בעוד שנדרש במסגרת דיווחיו לכלול את כלל הכנסות והוצאות משק הבית.

 

המנהל המיוחד הגיע למסקנה כי החייב שמתקיים מקצבת הבטחת הכנסה אינו ממצה פוטנציאל השתכרותו, ומעדיף להיות מובטל, במקום למצוא עבודה הולמת. על כן טען שוב כי יש לדחות את בקשת החייב להכרזתו כפושט רגל.

 

בית המשפט השתכנע כי אין מחלוקת שהחוב העיקרי נובע מפיצויי נזיקין שנפסקו לבתו בגין עבירות מין חמורות בגינן הורשע ונגזר דינו. עוד התרשם שהחייב לא עשה מאמץ לשוב לשוק העבודה ולמצות את פוטנציאל השתכרותו בכדי להשיב את חובותיו.

 

בית המשפט הגיע למסקנה כי נסיבות ההסתבכות של החייב, אינן מאפשרות הכרזתו כפושט רגל, עקב הרשעתו בביצוע מעשים מגונים בבתו הקטינה במשך תקופה ממושכת של כארבע שנים. אמנם, הוא ריצה את תקופת מאסרו ושילם את חובו לחברה ואף שילם במסגרת הליך הוצאה לפועל סכומים נכבדים מאוד, אך לא ניתן לקבל את בקשתו בשל נסיבות ההסתבכות ובשל התנהלותו בהליך.

 

פש"ר 14911-07-12 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

הגשת דוחות תקופתיים במסגרת פשיטת רגל

חייב בפשיטת רגל נדרש למסור אחת לחודשיים דוח על מצבו הכלכלי. אי הגשת דוחות מלאים המפרטים את הכנסותיו והוצאותיו של החייב עלול לגרום לביטול הליך פשיטת הרגל.  

מנהל מיוחד בפשיטת רגל – מה תפקידו של המנהל המיוחד?

תפקידו של המנהל המיוחד הוא לסייע לכונס הרשמי במילוי מטלותיו על פי פקודת פשיטת הרגל. בין היתר הוא אחראי להגיש תכנית פירעון אשר צריכה להתוות את הדרך של החייב לסיום ההליך וקבלת הפטר.  

מהן ראיות בהליך פשיטת רגל?

הליך פשיטת הרגל דורש ראיות ועדויות כמו בכל הליך משפטי. פקודת פשיטת רגל קובעת הסדרים מסוימים לראיות ואת נפקותם הראייתית של המסמכים והעדויות.  

חוסר תום לב לאחר מתן צו כינוס

הסתרת מידע, מסירת פרטים שקריים ואי גילוי פרטים לכונס הנכסים הרשמי מהווים התנהגות חסרת תום לב מצד החייב, אשר עלולה לגרום לאי מתן הפטר ולהפסקת הליך פשיטת רגל.  

ביטול הליך פשיטת רגל עקב ניצול לרעה של חייב

בית המשפט רשאי לבטל את הכרזת פשיטת הרגל לחייב שניצל לרעה את הליך ופעל בחוסר תום לב, הן בעת צבירת החובות, והן עקב אי עמידה בהתחייבות במסגרת ההליך.  

פשיטת רגל בהליכי גירושין

איום בהליכי פשיטת רגל הוא אסטרטגיה מוכרת בהליכי גירושין, ופעמים קרובות ההליך מנוצל לצורך השלכה על חלוקת הרכוש בין הצדדים באמצעות הברחת נכסים וחיוב בתשלום מזונות. 

חקירת חייב בפשיטת רגל

לצורך הגשת חוות דעת על מצבו הכלכלי של החייב לאחר מתן צו כינוס נכסים, עורך המנהל המיוחד חקירה מקיפה בדבר ההוצאות וההכנסות של החייב, והנכסים שניתנים למימוש במסגרת הליך פשיטת רגל.  

כיצד נקבע צו תשלומים לחייב בפשיטת רגל?

צו תשלומים חודשי בפשיטת רגל מסדיר את החיוב החודשי שנדרש החייב לשלם לקופת הנושים לצורך פירעון חובותיו תוך בחינה והתחשבות במצבו הכלכלי. 

מעצר חייב בפשיטת רגל: באילו מקרים ניתן להוציא צו מאסר לחייב?

בית המשפט רשאי להורות למשטרה על מעצר החייב עקב העברה או הסתרה של נכסים, אי התייצבות לחקירה ללא נימוק סביר, או בשל חשש להימלטות כדי להשתמט מתשלום חובותיו. 

הפטר לאלתר בפשיטת רגל

הפטר לאלתר ניתן במקרים חריגים מיד לאחר ההכרזה על פשיטת רגל, כאשר לחייב אין כל נכסים למימוש חובותיו והוא נטול כושר השתכרות בהווה ובעתיד, בשל מצב בריאותי קשה או גיל מתקדם. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.