צו הפטר לאישה לאחר מות בעלה החייב
דרגו את המאמר |
|

אשתו של החייב קיבלה הפטר לאחר מתן צו ירושה, האם היא נקייה מהחוב?
קראו עוד בתחום:
- בית המשפט החזיר החלטה לנאמן - לא נימק כיאות את דחיית תביעת החוב
- ההתנגדות להסדר החוב הוגשה חמש שנים לאחר חתימתו
- החייב הודיע כי בנו בן ה-15 הוא הבעלים של הבית, האם יוכרז כפושט רגל?
הנושה טען בבית המשפט כי יש למנות אותו לכונס נכסים של מקרקעין אשר בעבורם יש לו צו עיקול כנגד החייב, ואילו היורשת וילדיה טענו כי החובות פטורים בעקבות צו ההפטר מיוני 2003. היורשים טענו כי מאחר והעיזבון חולק לאישה כאשר הייתה בפשיטת רגל, הרי שיש לראות את החובות שחולקו לה כחובות "מופטרים".
חוב העיזבון אינו חובה אישי של היורשת
השופטת דחתה את טענותיהם של האישה וילדיה, וקבעה כי צו הירושה הקנה לה את הזכות לרשת את העיזבון, אך כל אימת שלא שולמו חובותיו, לא עבר הוא אליה באופן ממשי. אי לכך, לא ניתן היה להחשיב את זכותה להפטר על חובות העיזבון. מן הפסיקה ידוע כי החוב של העיזבון אינו חובה האישי של היורשת, ועל כן, צו ההפטר שקיבלה אינו פוטר אותו (אלא נועד לפטור אותה מחובותיה שלה). לפיכך, בית המשפט נענה לעתירתו של הזוכה למנותו לכונס הנכסים של המקרקעין,
בית המשפט נדרש לבחון סוגיה שעניינה חובות אשר עברו בירושה מחייב לאשתו לאחר פטירתו של האחרון. החייב הלך לעולמו במרץ 2002, ובנובמבר אותה השנה זכה הנושה בצו עיקול לטובתו. ביוני 2003 זכתה אשתו של החייב בצו הפטר במסגרת הליך פשיטת רגל שננקט על ידי, וכשנה לאחר מכן ניתן צו ירושה בעבורה לפיה היא היורשת היחידה של בעלה.