הגשת דוחות תקופתיים במסגרת פשיטת רגל
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 4 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
אחת מהתחייבויותיו המרכזיות של חייב בפשיטת רגל היא הגשת דוחות תקופתיים על הוצאותיו והכנסותיו. חייב המצוי בהליכי פשיטת רגל נדרש להתייחס בכובד ראש לחובתו לדווח באופן מסודר ובתום לב.
הדיווח התקופתי מאפשר לבית המשפט, לכונס הרשמי ולמנהל המיוחד לדעת מה מצבו הכלכלי הנוכחי של החייב ומהי התנהלותו הכלכלית השוטפת, אשר יש להם מידה רבה בהחלטה על קבלת הפטר. לאורך כל הליך פשיטת רגל קיימת חובה למסור מידע מלא ולשתף פעולה עם הגורמים המוסמכים. הפרת חובת תום לב מהווה עבירה פלילית שדינה מאסר.
למי צריך להגיש את הדוחות?
מיד לאחר מתן צו כינוס נכסים, ואחת לחודשיים לאחר מכן, החייב נדרש להגיש דוח למנהל המיוחד עד לסיום הליך פשיטת הרגל. במקרה שלא מונה מנהל מיוחד, הדוח יוגש למשרדי הכונס הרשמי. את הדוח החודשי יש להגיש על גבי טופס מיוחד, שבו מפרט החייב בשתי טבלאות נפרדת את מקורות ההכנסה ואת מבנה ההוצאות, בצירוף מסמכים המוכיחים את הפירוט ולשלוח בדואר רשום אל המנהל המיוחד או אל כונס הנכסים.
כדי להקל על משימת הגשת הדוחות רצוי לבקש את כתובתם המלאה, מספרי הטלפון וכתובות דואר אלקטרוני של הכונס הרשמי והמנהל המיוחד, כדי שניתן יהיה לשלוח את הדיווח כראוי, ללא טעויות בלתי רצויות. חשוב מאוד לשמור עותק של הדוח על נספחיו ואישורי המסירה של דברי הדואר, מאחר שאי הגשת דוחות עלול לגרום לביטול הליך פשיטת הרגל.
מהו מועד הגשת הדוח הראשון?
יש להגיש את הדוח תוך שלושה ימים ממתן צו כינוס אם בקשת פשיטת הרגל הוגשה על ידי החייב. אם הבקשה הוגשה על ידי נושה, יש להגיש את הדוח תוך שבעה ימים ממתן צו כינוס. בנסיבות חריגות רשאי בית המשפט להאריך את מועד ההגשה, ואף המנהל המיוחד רשאי לפטור את החייב מהגשת הדוח הראשון, אם לדעתו הדוח הראשוני שהגיש החייב בעת הגשת הבקשה לפשיטת רגל כלל את כל המידע הנחוץ.
טופס דין וחשבון על חובות ונכסים
טופס 1 הוא טופס שבמסגרתו מוסר החייב פרטים אודות מצבו הכלכלי, כולל חובות בהוצאה לפועל ופירוט חובות שאינם בהוצאה לפועל. בנוסף נדרש החייב למסור בטופס פירוט בדבר ערבויות שנתן או קיבל, נכסי נדל"ן, רכבים, דברי ערך, ניירות ערך סחירים, חשבונות בנק, ביטוחים וזכויות אחרות. פירוט על מקורות הכנסה והוצאות שוטפות.
הטופס מאפשר לכונס הרשמי, למנהל המיוחד ולבית המשפט לקבל מידע מפורט ומדויק בדבר מצבו הכלכלי של החייב ולקבל החלטות שונות וחשובות כמו צו התשלומים חודשי שעליו לעמוד בו ומידע על נכסים וכספים שנועדו למימוש במסגרת ההליך לצורך פירעון החוב.
כיצד למלא את הדוח?
החייב נדרש למלא את כל הפרטים בדוח ולצרף את כל האסמכתאות הקיימות להוצאות ולהכנסות המפורטות. חייב שעובד ומקבל שכר חודשי, נדרש לצרף את תלוש השכר. חייב שמקבל קצבת ביטוח לאומי צריך לצרף אישור מהמוסד לביטוח לאומי על גובה הקצבה. אדם שגר בשכירות נדרש לצרף לדוח את חוזה השכירות. בנוסף יש לצרף מסמכים להכנסות וההוצאות כדי למנוע טענות בדבר דיווח סתמי או דיווח בלתי מספק.