www.what2do.co.il

האם קבלן הבנייה יוכרז כפושט רגל, חרף התנגדותם של המנהל המיוחד וכונס הנכסים?

דרגו את המאמר

האם קבלן הבנייה יוכרז כפושט רגל, חרף התנגדותם של המנהל המיוחד וכונס הנכסים?

חייב שהצהיר על חובות בסך 2.2 מיליון שקל לשניים עשר נושים, הגיש בקשה לבית המשפט המחוזי בנצרת, להכרזתו כפושט רגל. המנהל המיוחד וכונס הנכסים הביעו התנגדות לבקשה, בשל התנהלותו של החייב בחוסר תום לב.

 

הלקוחות לא שילמו לקבלן, לכן צבר חובות כבדים

 

החייב עבד כקבלן בניה עצמאי, ולטענתו הוא הסתבך בחובות, עקב שכר שלא קיבל עבור עבודות שביצע ללקוחותיו.

בין השנים 2009-2012 נפתחו נגדו עשרה תיקים בהוצאה לפועל. בקשתו לאיחוד התיקים נדחתה, מאחר ולא עמד בצו התשלומים.
החייב ציין כי הוא הגיש בקשה למוסד לביטוח לאומי, להכיר בנכות שנגרמה לו, עקב קרע בברך. והוסיף כי הוא ואשתו אינם עובדים מזה שמונה שנים.

 

החייב התנהל בניגוד להוראות צו הכינוס

 

בחודש אפריל 2012, ניתן לחייב צו כינוס, נגדו הוגשו תשע תביעות חוב על סך של 1.3 מיליון שקל, מתוכן 3,332 שקל בדין קדימה. לטענת המנהל המיוחד, החייב פיגר בתשלומים החודשיים ולא הגיש דוחות, כפי שהתחייב במסגרת הוראות צו הכינוס, לכן הגיש בקשה לביטול ההליך. כונס הנכסים הראשי הצטרף לעמדתו של המנהל המיוחד.

 

בדיון שנערך כשנה מאוחר יותר, טען החייב כי הוא שלח באיחור ובאופן מרוכז, את הדוחות החודשיים, וכונס הנכסים הודיע כי החייב שילם את רוב חוב הפיגורים וחלק מהחוב סולק בבוקר הדיון. לפיכך החייב קיבל הזדמנות נוספת להסיר את מחדליו והדיון נדחה.

 

החייב פתח עוד שתי חברות בשם חדש, בזמן ששקע בחובות

 

בעת הדיון המחודש, המנהל המיוחד טען כי החייב פיגר בתשלומים ולא הגיש את הדוחות במשך כל השנה האחרונה. המנהל המיוחד הוסיף כי גרסתו של החייב בנוגע להסתבכות בחובות, איננה מתיישבת עם ממצאים שנמצאו בעקבות החקירה.

 

החייב טען כי מאז קריסת החברה שבבעלותו בשנת 2008, לא היו לו הכנסות, מלבד מספר עבודות מזדמנות. למנהל התברר, כי החייב עבד בשנת 2009 בשתי חברות שונות לעפר ופיתוח כשכיר. כאשר הכתובת של בעל המניות של שתי החברות, זהות לכתובת של החברה שהיתה בבעלותו של החייב.

 

האם החייב פעל בתום לב?

 

החייב אישר כי אחת החברות אכן היתה בשליטתו, ועל פי עצת רואה החשבון, חברה זו נוסדה בשנת 2006, בכדי להפחית מההכנסות החייבות במס של החברה שלו. חרף טענה זו, למנהל התברר לפי הנתונים של מרשם החברות, כי החברה נוסדה שנתיים מאוחר יותר, בחודש פברואר 2008, בזמן שהחברה בבעלות החייב היתה שקועה בחובות כבדים. עוד התברר כי החברה השנייה היתה רשומה על שם אחיו של החייב.

 

כמו כן, התברר למנהל המיוחד כי בשנת 2008, החייב רכש דירה מכספי הלוואת משכנתא, בשעה שהחברה שלו שקעה בקשיים כלכליים. לפיכך סבר כי התנהלותו של החייב מאופיינת בחוסר תם לב, והביע התנגדות לבקשתו לפשיטת רגל.

 

בית המשפט קבע כי החייב הסתיר עובדות מהמנהל המיוחד, הוא התנהל בניגוד להוראות צו הכינוס ובחוסר שקיפות הגובל בניסיון להטעיה, לכן איננו זכאי ליהנות מהגנת הפקודה.
בנסיבות אלה דחה בית המשפט את בקשתו של החייב להכרזה כפושט רגל והורה על ביטול צו הכינוס שניתן לו.

 

פש"ר 39546-11-11 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

הגשת דוחות תקופתיים במסגרת פשיטת רגל

חייב בפשיטת רגל נדרש למסור אחת לחודשיים דוח על מצבו הכלכלי. אי הגשת דוחות מלאים המפרטים את הכנסותיו והוצאותיו של החייב עלול לגרום לביטול הליך פשיטת הרגל.  

מנהל מיוחד בפשיטת רגל – מה תפקידו של המנהל המיוחד?

תפקידו של המנהל המיוחד הוא לסייע לכונס הרשמי במילוי מטלותיו על פי פקודת פשיטת הרגל. בין היתר הוא אחראי להגיש תכנית פירעון אשר צריכה להתוות את הדרך של החייב לסיום ההליך וקבלת הפטר.  

מהן ראיות בהליך פשיטת רגל?

הליך פשיטת הרגל דורש ראיות ועדויות כמו בכל הליך משפטי. פקודת פשיטת רגל קובעת הסדרים מסוימים לראיות ואת נפקותם הראייתית של המסמכים והעדויות.  

חוסר תום לב לאחר מתן צו כינוס

הסתרת מידע, מסירת פרטים שקריים ואי גילוי פרטים לכונס הנכסים הרשמי מהווים התנהגות חסרת תום לב מצד החייב, אשר עלולה לגרום לאי מתן הפטר ולהפסקת הליך פשיטת רגל.  

ביטול הליך פשיטת רגל עקב ניצול לרעה של חייב

בית המשפט רשאי לבטל את הכרזת פשיטת הרגל לחייב שניצל לרעה את הליך ופעל בחוסר תום לב, הן בעת צבירת החובות, והן עקב אי עמידה בהתחייבות במסגרת ההליך.  

פשיטת רגל בהליכי גירושין

איום בהליכי פשיטת רגל הוא אסטרטגיה מוכרת בהליכי גירושין, ופעמים קרובות ההליך מנוצל לצורך השלכה על חלוקת הרכוש בין הצדדים באמצעות הברחת נכסים וחיוב בתשלום מזונות. 

חקירת חייב בפשיטת רגל

לצורך הגשת חוות דעת על מצבו הכלכלי של החייב לאחר מתן צו כינוס נכסים, עורך המנהל המיוחד חקירה מקיפה בדבר ההוצאות וההכנסות של החייב, והנכסים שניתנים למימוש במסגרת הליך פשיטת רגל.  

כיצד נקבע צו תשלומים לחייב בפשיטת רגל?

צו תשלומים חודשי בפשיטת רגל מסדיר את החיוב החודשי שנדרש החייב לשלם לקופת הנושים לצורך פירעון חובותיו תוך בחינה והתחשבות במצבו הכלכלי. 

מעצר חייב בפשיטת רגל: באילו מקרים ניתן להוציא צו מאסר לחייב?

בית המשפט רשאי להורות למשטרה על מעצר החייב עקב העברה או הסתרה של נכסים, אי התייצבות לחקירה ללא נימוק סביר, או בשל חשש להימלטות כדי להשתמט מתשלום חובותיו. 

הפטר לאלתר בפשיטת רגל

הפטר לאלתר ניתן במקרים חריגים מיד לאחר ההכרזה על פשיטת רגל, כאשר לחייב אין כל נכסים למימוש חובותיו והוא נטול כושר השתכרות בהווה ובעתיד, בשל מצב בריאותי קשה או גיל מתקדם. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.