www.what2do.co.il

הסדר נושים לאחר צו כינוס, מה התנאים?

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

הסדר נושים לאחר צו כינוס, מה התנאים?

לאחר שבית המשפט הוציא צו כינוס לנכסי החייב, יכול חייב להגיע להסדר עם הנושים. אם ההסדר יאושר על ידי הצדדים ויקבל תוקף משפטי, החייב לא יהיה צריך לשלם את יתרת חובותיו, בדומה למתן צו הפטר.

 

סעיף 33 לפקודת פשיטת רגל קובע כי לאחר מתן צו כינוס, אם החייב מעוניין להציע פשרה לפירעון חובותיו או להגיע להסדר עם הנושים, עליו להגיש לכונס הרשמי, בזמן שיקבע הכונס, הצעה בכתב המפרטת את תוכן הפשרה או ההסדר ואת פרטי הערובות שהוא מציע.

 

הגשת הצעה למנהל המיוחד

 

חייב המצוי בהליכי פשיטת רגל יכול להגיע להסדר פשרה עם הנושים בשלושה מועדים: לפני שניתן צו כינוס, לאחר שניתן צו כינוס ולאחר הכרזת פשיטת רגל. כדי לקדם את ההסדר לאחר צו כינוס, החייב נדרש לפנות אל המנהל המיוחד, או לכונס הרשמי אם לא מונה מנהל מיוחד, ולהגיש הצעת פשרה או הסדר נושים.

 

בהצעה נדרש החייב לפרט מהו אחוז החובות שהוא מתכוון לשלם לנושים במסגרת הפשרה, מהו מועד התשלום המוצע, ואם הוא מתכוון לשלם את החוב בתשלומים, מהו מספר ושיעור התשלומים, ומהן הערובות לצורך הבטחת התשלום.

 

כינוס אסיפת נושים לדיון בהצעה

 

לאחר הגשת ההצעה, ישלח המנהל המיוחד לנושים, העתק של ההצעה ותסקיר המפרט את חובות החייב, נכסיו, את התנהלותו לאורך ההליך ועמדתו לגבי ההצעה. ויצרף זימון לאסיפת נושים לדון בהצעה.

 

במסגרת אסיפת הנושים, יוכלו המשתתפים להשמיע את טענותיהם, לנהל משא ומתן, וכל נושה יוכל להצביע האם הוא מסכים או מתנגד להצעה. בתום האסיפה, יכולים הנושים לקבל אותה בהחלטה מיוחדת, על פי רוב מספרי של הנושים שהשתתפו בהצבעה, אשר מחזיקים 75% ומעלה מערך תביעות החוב, ולאחר שאישר בית המשפט את ההצעה, היא תחייב את כולם, גם את המתנגדים לה.

 

אם הצעת הפשרה אושרה באסיפת הנושים, המנהל המיוחד יגיש אותה לבית המשפט, כדי לקבוע מועד לדיון בה. במקרים מיוחדים, רשאי בית המשפט לאשר את הצעת החייב, גם אם באסיפת הנושים החליטו רוב מנין התובעים הנוכחים והמצביעים, שבידם יותר ממחצית ערך החובות המיוצג בהצבעה, ולא רק במקרה של 75% ומעלה.

 

אישור ההצעה בבית המשפט

 

מטרת הדיון היא להשמיע בפני בית המשפט את עמדתו של המנהל המיוחד, את עמדתו של הכונס הרשמי ולמסור דוח המפרט את התנהגותו של החייב בהליך, כולל עמידה בצו התשלומים החודשיים, הגשת דוחות ומידת תום הלב בהתנהלותו מול הגורמים הרלוונטיים. אם כל הנושים נתנו את הסכמתם להצעת הפשרה, ניתן לבקש אישור מבית המשפט להסדר ללא דיון.

 

בית המשפט רשאי לאשר את ההצעה אם סבר כי יש בה תועלת לציבור הנושים, או להתנות אותה בתנאים נוספים, כמו מתן ערובות נוספות לביצועה, או לדחות אותה, אם סבר כי אין מדובר בהצעה הוגנת, או שהחייב אינו פעל בתום לב, לכן אין לקבל את הצעתו.

 

הסדר נושים שאושר על ידי בית המשפט פוטר את החייב מכל תביעת חוב בהליכי פשיטת רגל, כאילו קיבל צו הפטר, מלבד חובות שהפטר אינו חל עליהם, שהם קנסות, חובות שנוצרו במרמה וחוב מזונות. לאחר קבלת האישור, החייב ייחשב מבחינה משפטית, כמי שלא עבר הליך פשיטת רגל, ולכן לא יחולו עליו הגבלות על תחומי עיסוק החלות בפשיטת רגל ונשארות בתוקף גם לאחר מתן הפטר.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 


מאמרים נוספים בתחום

מה בין הקפאת הליכים לבין חדלות פירעון בעריכת הסדר פשרה באסיפות נושים?

ההבדל העיקרי בין הקפאת הליכים לבין חדלות פירעון בעריכת הסדר פשרה באסיפות נושים... 

בקשה למינוי כונס נכסים זמני הייתה למעשה ניסיון לעקוף זכות עיכבון

האם בית המשפט יקבל בקשה למינוי כונס נכסים לשם רישום זכויות במקרקעין, או שמא מדובר בניסיון לעקוף את זכות העיכבון? 

צו כינוס נכסים

צו כינוס נכסים

מהו צו כינוס נכסים? מהי משמעותו של צו לכינוס נכסים מבחינת הנושה והחייב? מהו עיכוב הליכים? 

גביית חובות של עובדים ממעסיק בתביעת דין קדימה

עובד שפוטר מעבודתו בשל מצבו הכלכלי הקשה של העסק, ולא קיבל את שכרו, רשאי לגבות את השכר בדין קדימה, ולקבל באותה דרך את זכויותיו הסוציאליות לרבות פיצויי פיטורין.  

נושים מובטחים בפשיטת רגל- מי נחשב לנושה מובטח ומהן זכויותיו?

נושה מובטח המגיש תביעה נגד חייב המצוי בהליכי פשיטת רגל חוב, נהנה ממספר יתרונות, כמו מימוש הערובה שנמצאת בידיו וגבייה מועדפת ומהירה יותר מגביית חובות רגילים וחובות בדין קדימה. 

תביעת חוב בפשיטת רגל- איך מגישים תביעת חוב?

תביעת חוב היא מסמך משפטי שמגיש הנושה נגד חייב בפשיטת רגל שבו מפרט הנושה את גובה החוב. הנושה נדרש להגיש את תביעתו לכונס הרשמי תוך חצי שנה ממועד מתן צו הכינוס, אחרת לא יקבל דיבידנד מנכסי החייב.  

דיבידנד בפשיטת רגל – מה משמעות חלוקת דיבידנד בין נושים?

חייב בפשיטת רגל נדרש לחלק את נכסיו בין הנושים לצורך פרעון החוב. החלק היחסי שמקבל כל נושה לאחר מתן צו כינוס נקרא דיבידנד.  

מנהל מיוחד בפשיטת רגל – מה תפקידו של המנהל המיוחד?

תפקידו של המנהל המיוחד הוא לסייע לכונס הרשמי במילוי מטלותיו על פי פקודת פשיטת הרגל. בין היתר הוא אחראי להגיש תכנית פירעון אשר צריכה להתוות את הדרך של החייב לסיום ההליך וקבלת הפטר.  

חלוקת נכסי חייב לנושים בפשיטת רגל: אילו נכסים אינם ניתנים לחלוקה?

נכסי חייב בפשיטת רגל הדרושים לקיום בסיסי כמו מזון ולבוש לא יחולקו בין הנושים על פי פקודת פשיטת רגל, וכך גם לגבי דירת מגורים ונכסים נוספים המשמשים לפרנסת בני הבית. 

פשיטת רגל קטנה – מהי פשיטת רגל קטנה ובאילו מקרים תוגש?

פשיטת רגל קטנה היא הליך מקוצר של פשיטת רגל, כאשר ערך נכסי החייב אינו עולה על סך של 10,000 שקלים, או סכום אחר המתעדכן בחוק, והחלוקה לנושים תתבצע מקופת פשיטת רגל באמצעות דיבידנד אחד בלבד.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.